Велоалеите в Пловдив пораждат различни чувства у жителите на града. За едни те са изключително полезни, други се оплакват от разположението им и "орязването" на пешеходните пътеки на места, трети пък, незнайно защо, виждат в тях паркоместа. Велоалеите обаче си остават удобство за колоездачите. Поне докато са все още здрави...

Едва няколко месеца след завършването на една от велоалеите, тя вече се нуждае от ремонт. За това ни сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той е заснел пукнатините, които вече са се появили в средата на настилката и лека полека ще започнат да се превръщат в дупки. Конкретната велоалея е тази по булевард "Санкт Петербург" в участъците й пред двата големи супермаркета там.

Припомняме ви, че за велоалеите в Пловдив бяха дадени почти 14 милиона лева. Бяха изградени 37 км изцяло нови велоалеи, бяха рехабилитирани други 11 км вече съществуващи алеи за велосипедисти. С тези пари се извърши и преустройство на прилежащата инфраструктура от бордюри и тротоари, вертикална и хоризонтална сигнализация, връзки между маршрутите, 690 велостоянки по протежение на цялата територия.

Сега обаче, малко повече от половин година след изграждането на велоалеите, те започват лека-полека да се рушат. Кой ще ги кърпи? И колко ще струва това?

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg