Десетокласничката Паолина Колева от Пловдив зарадва 190 самотно живеещи възрастни хора от асеновградските села Избеглии и Козаново, като им занесе пакети с хранителни продукти за празниците. За инициативата на ученичката с голямо сърце, възпитаник на Търговската гимназия, разказа кметът на Козаново Антоанета Паунова.

Отивайки на гости на своите баба и дядо в Избеглии, Паолина се заговаря с тяхна позната възрастна жена, която живее сама.

От дума на дума става ясно, че наближаващите празници са колкото повод за радост, толкова и за тревога - ниската пенсия обикновено отивала за покриването на основни разходи като ток, вода, отопление и лекарства, затова идеята за празнична коледна вечеря била по-скоро немислима. Особено за човек, който не разчита на чужда подкрепа.

Всичко това провокира Паолина да разпита по-сериозно в селото и да разбере колко хора живеят в подобно положение. Изводът: там има около 100 самотно живеещи възрастни хора, които също се страхуват, че няма да могат да си позволят дори най-основното за празниците.

И започва с благородното дело да набави необходимите продукти, за да стопли сърцата и добави поне малко радост в живота на отрудените възрастни хора.

Речено сторено. Повече от 120 семейства получават пакет с така необходимите продукти в с. Избеглии и не само, толкова много колети получават, че остават достатъчно пакети, които решава да дари на възрастни и нуждаещи се в с . Козаново - повече от 70 чанти с продукти.

Всичко останало дарява на Детския дом в Асеновград.

„Браво, Паолина, с твоето голямо сърце зарадва толкова много хора. Да си жива и здрава, сбъдвай мечтите си. Една огромна прегръдка от всички жители на с. Козаново”, споделя Паунова.