В доста публикации ви запознахме със ситуацията в момента на Младежкия хълм - едно от природните бижута на Пловдив. Разказахме ви и за това, което Общината прави, и за това, което Общината не прави, както и за това, какво обеща кметът Иван Тотев. Днес ви предлагаме още едно мнение, малко по-различно, но изключително емоционално, с което ние се солидаризираме. То е на Тони Симидчиева - председател на Регионалната занаятчийска камара и шеф на хотел-ресторант "Одеон".

Скъпи приятели, искам да ви разкажа една история за "Младежки хълм", в чието подножие живеем и която искрено ме разстрои и натъжи. Виждате на снимката пътя към върха, където едно дърво е препречило пътя за автомобили, едно колче с емблемата на Община Пловдив и налят бетон за други три.

Реших, че работници са сложили дървото, за да запазят пресния бетон. Зарадвах се, че най-после ще бъдат спряни автомобилите, които с мръсна газ летят покрай ужасените хора, които ежедневно се качват за здраве, разхождат деца и кучета, карат колело, влюбени съзерцават града и правят снимки на тепето.

Реших да направя снимка и да похваля кмета на Пловдив за поставянето на ограничителните колчета, защото освен опазване здравето на хората, които бягат и се разхождат, ще бъдат опазени и дяланите сиенитни камъни от подпорните стени, които някой системно руши и изнася през нощта с автомобили.

Живея там и този процес го следя внимателно от много години. Преди шест години сезирах кмета на Общината и кмета на район Централен за тази вандалщина, но реакция не последва. И сега изпаднах във възторг от това, че вече ще бъде спрян този процес. Докато снимах, минаващи хора казаха, че това не е подготовка за поставяне на колчета, а вандалски разрушените вече поставени от Община Пловдив. Бях като попарена от този факт, който беше тема на възмутените коментари между всички, които се движеха по алеята до върха на тепето. Видях, че служители на Общината са запечатили с бетон подпорните стени, който пречи да бъдат къртени и крадени камъните от тях. За първи път от толкова години Община Пловдив се беше погрижила да обезопаси пътя на пешеходците, подпорните стени и някой разрушител беше съсипал всичко.

Приятели, що за хора сме? Каквото и да направи за нас Общината и държавата, ако ние не го пазим, нищо хубаво няма да ни се случи, нито на нас, нито на нашите деца и внуци. Негодуваме, че политиците ни ограбват, а ние се ограбваме сами всеки ден, защото тази вандалщина е грабеж на нашите, общите пари. За сетен път доказваме, че всичко, което не харесваме в държавата, лоши улици, тротоари, паркове, училища, болници, липсата на ред, закон и правосъдие, го заслужаваме. Каквото хубаво ни се случи, ние го разрушаваме. Няма такава богата държава!

Още новини четете ТУК

TNS.bg