85-годишната баба, която пътувала във влака на връщане от операция в софийска болница и слязла на гарата в Септември, е от Асеновград. Това потвърдиха от полицията.

След като съдбата й трогна десетки хора в социалната мрежа след споделяне от пазарджиклийката Мария Пенчева, от общината в Септември и МВР направили справки и установили, че възрастна жена с такова описание не живее на територията на железничарския град, съобщава "Монитор".

Жепейци и машинисти си припомнили, че старицата „нощувала” по гарите в Ихтиман, Костенец и Пловдив, където често я забелязвали да преспива по пейките в чакалните. Идвала и на гарата в Септември, но последния път, когато е пътувала във влака и е слязла именно на тази гара, никой не я е виждал. Защо обаче води такъв несретен живот и дали има близки и роднини никой не може да каже засега, докато не бъде намерена.

Факт е обаче, че за два дни снимката й, докато спи в купето във влака, трогна сърцата на познати и непознати хора от цялата страна, та чак и от Дубай и Лас Вегас, които четейки за съдбата й, бяха изявили желание да й помогнат.

От социалните служби уточниха, че възрастната жена може да бъде настанена в някой от домовете в региона, но само ако тя пожелае.

От бабата-пътничка във влака обаче няма и следа от онази вечер на 13 март, неделя, когато е пътувала в едно купе с жената от Пазарджик.

Припомняме ви, че познати и непознати приятели от социалната мрежа издирваха 85-годишна баба от град Септември, за да й помогнат.

Хората се трогнаха от думите на пазарджиклийката Мария Пенчева, която пътувала миналата неделя във влака от София и била в едно купе с въпросната старица. Възрастната жена се връщала от столицата, където в болница била оперирана.

„Вместо в чанта, багажа беше сложила в пластмасова кофа, завита с найлонка. Вътре се виждаха кренвирши,явно от обедното меню в болницата. Извади дребни монети и взе да ги брои. Увити в найлонов плик...не повече от 2лв. Дожаля ми и й дадох каквото имах .....кроасани и някой лев за хляб. Помоли ме да я събудя....изхлузи маратонките...явно дадени от някой и заспа. Как да Ви простим на Вас...господа управници ...това са нашите родители...такава ли участ заслужават....?Аз не Ви прощавам!!!!”, пише на стената си Пенчева. 

Само за няколко часа снимката на непознатата старица бе събрала над 1200 споделяния в социалната мрежа. 

Още новини ТУК

TNS.bg