Снежен Пловдив на 10 януари. Непочистени улици, хлъзгави тротоари, снегорини, които не чистят, и снегорини, които чистят... Непроходими улички и газещи до коляно в снега хора, черна котка върху снежнобяла пелена, топлещи се един в друг пловдивчани... Хора, които се радват на снега и дори си правят снежен човек. Хора, които са сърдити и на снега, и на студа, и бързат да се приберат на топло. Деца и кучета, които са щастливи заради снега. Родителите им, които изобщо не са щастливи...

Така видяха нашите читатели днес Пловдив. Много от тях ни се обадиха гневни, други ни изпратиха снимки, показващи абсурдни ситуации, имаше и такива, които видяха почистващата техника и дори похвалиха обслужващите я. Както обикновено, пловдивчани се разделиха на доволни и недоволни. Не се наемаме да оборваме аргументите нито на едните, нито на другите. Защото и в едните, и в другите има истина. 

Ето как нашите читатели видяха и щракнаха Пловдив днес.

Естествено, започваме с непочистените улици и тротоари, снимки на които ни изпрати Димитър Карадамянов:

Пепина Златева пък видя 6 снегорина на околовръстното до Първенец, които не чистеха. Е, точно те вероятно и нямаха задължението да чистят там, но... когато колите газят в сняг, всеки снегорин по пътя се гледа под лупа от пловдивчани.

Яна Митрова обаче е на мнение, че снегорините чистят много добре - и ни изпрати снимки от ситуацията до Мебелна къща, които според нея са красноречиви.

Йордан Колев също се разсърди на снегорините по "почти непроходимата улица" "Нестор Абаджиев" в Тракия - индустриална зона. Според него имайки предвид наистина сериозното количество автомобили и автобуси на градския транспорт, които преминават по тази отсечка, е недопустимо снегорините на "Пътища Пловдив", които иначе нямат отношения към снегопочистването в града, да стоят безучастни.

Андрей Джамбазов пък ни показа как се прибират хората в непочистените улици на квартал Смирненски: 

...и една черна котка върху снежнобелия Пловдив.

А на този пловдивчанин снегът не му пречи - той се забавлява и скоро тук ще се появи поредният снежен човек под тепетата.

Студът сближава! Това красноречиво обобщение направи Николай Николаев, който ни изпрати следващата снимка - пловдивчани, скупчени в интимна близост на една автобусна спирка, в опит да се стоплят. 

Е, има и такива, които са искрено щастливи от хванатия в снежен капан Пловдив. Децата и кучетата. Признаваме си, такива снимки ни правят деня малко по-ведър и усмихнат...