Днес лидерът  на партия Има такъв народ Слави Трифонов обяви, че е време българите да участват на референдум за промяна на политическия модел. Шоуменът публикува видеообращение, в което намекна, че такъв такова обществено допитване ще има в най-скоро време, а ИТН щели да бъдат гарант за изпълнението на взетото решение. 

"Искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша. За да гарантираме, че това ще се случи и вашето решение, каквото и да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем ваш гарант в следващия парламент. Властта не е на всяка цена, но моралът е", посочи Трифонов. 

На подобна заявка може да се гледа единственото като предизборна пропаганда, тъй като Законът за прякото участие на гражданите обаче забранява свикване на референдуми по чл. 84 в частта за правата на парламента - включително за това, че Народното събрание избира и освобождава министър-председателя, Министерския съвет и решава за структурата на кабинета.

Въпреки това поредната поява на Слави Трифонов отприщи взрив от коментари въ форумите. Ето част от тях:

 

 

В момента виждаме колко е опасно в българската реалност много власт да бъде в ръцете на един човек. Още повече пък съмнения буди провален и набеден политик като Слави да го предлага.

----------------

Политическата ни системата си е добра. Проблемът е в изпълнителите.

-----------------

С баджанака Радев как ще поделят властта? Може би Слави вицепрезидент? Аферим на Деса!

---------------------

Този извиква смях единствено! А съветска република не иска ли:))))

---------------------------

Днес на китарата Слави Жабата, той ще прави референдум драги гости само за Вас!

--------------------------

Всъщност, той си изпълни ролята - да канализира протестната енергия отпреди две лета в отровен двойник на "опозиционна на статуквото партия", която по предварително уговорен сигнал да свали реформаторското правителство, за да върне на власт Коалиция "Газпром".

Сега спокойно може да иде в пенсия и да не се тревожи за следващия парламент.

Путин в момента прави преврат в България. Почна със спирането на газта пролетта. Крайната цел е България да излезе от НАТО и ЕС.

--------------------------

Ще влезе в парламента само ако му платят да направи някой концерт там.

----------------------------

Задкулисието разбра, че може чрез президента да си назначи свое правителство и активираха Слави за референдум.
Академиците от ДС ли ще променят Конституцията?
Путин и той иска референдум в обявените от него руски територии в Украйна.

--------------------------


Слави е много успешен проект на ДС/КГБ. Никой друг артист не е имал десетилетия наред всеки ден ней-гледаното време по телевизиите. Успешно си изпълни задачата да опростачи поколения български младежи, да ги отдалечи от възрожденските ни добродетели - трудолюбие, предприемчивост, спестовност и да ги тласне към мутренските идеали - ферари, манекенки, бабитлък, хитрости, опортюнизъм, презрение към нормалния почтен живот. Сега пък им се приискало на кремълските му господари да им се поднесе България на подносче - вече да не се охарчват да покупват или сплашват 240 депутата, а направо само 1 президент. Няма да стане, Слави, жалко нищожество.

--------------------------
Изигра си ролята, за която му беше платено. Ясно, че ще е извън парламента, но все пак се опитва. Все пак е готино да си лидер на парламентарна сила, а и всеки глас за Трифонов е изгубен глас за анти Газпром партиите. И тъй като няма какво смислено да каже по важните теми, а и го е страх, притопля пак старата манджа, с която тръгна. Остава само отново да вкара другата дъвка за субсидиите.

---------------------------

Дългия замята въдицата! Да видим, колко още шаранчета са останали. Имам усещането, че в България са неизчерпаеми.

-----------------------------

Мат'риала ако вкара още веднъж това отвратително руско чалга-мекере в парламента, ще си е заслужило и президентската република и руската сатрапия и съдбата на Чечня или Беларус!

-------------------------------

Те не искат президентска република, защото и там има парламенти, сенати и т.н.
Те искат диктаторска "република", където да сложат един зелен чорап като Радев и да козурува в посока Москва.

--------------------------------

Поредното представление, пардон престъплание на Трифонов.

--------------------------

Удивително съвпадение във времето между идиотската идея на Трифонов и отпочналите разговори /не по-малко идиотски/ с Газпром и Лукойл. Не мога да се сетя къде бях чел, че някой като ти говори за потриотизъм, друг в същото време краде.....

--------------------------

"Подкрепяте ли..." Изобщо няма и да чета нататък. Щом е от Слафчо, нищо не подкрепям.
Най-малко подкрепям малоумни референдуми. По-добре да ги забранят изобщо. Това, че няма да вземе и 2% на изборите явно не пречи на Слафчо да продължава да дразни хората обаче.
Но да оставим политическия труп Слави на страна. За жалост в България има хора, които защитават това малоумие наречено президентска република. Много трябва да се пазим от такива.

-------------------------

Днес е тъжен ден, а Чалгаря ме спука от смях. Пак референдум, пак да се закачи за болните амбиции на РРадев... Какво стана с 1 лев субсидия, с мажоритарните избори с кастинга на политици, с плагиата, с шнорхела, с Руди Гела....
Да видим колко балъци пак ще клъвнат на същата кукичка.

---------------------------

" За жалост в България има хора, които защитават това малоумие наречено президентска република. Много трябва да се пазим от такива."
Проекта за нова Президентска Конституция е готов от 2 години. Автор е Емилия Друмева. Ива Митева с главата за смесена избирателна система защити докторат, Друмева бе ръководител. След още две служебни правителство поредното ялово НС на третия ден ще гласува решение за свикване ан ВНС и..... ще имаме български Путин. Естествено старите мандати на РРадев няма да се броят. Честито.

-------------------------

А ако след изборите ГЕРБ или ПП или ДБ поиска импийчмънт на Радев и парламента го гласува....

----------------------

Любомир Аламанов, ПР- експерт

В този и без това кофти ден, поредният политически измамник тръгна към поредната политическа измама.
Слави Трифонов щял да прави референдум дали хората искат Президентска република. Отвратително. Опирайки се на страха, на притесненията, на желанието за нормален живот, Трифонов размахва уж примамлива идея, като морковче към зайче, преди да му бъде отсечена главата.
- Само си представете Борисов с пълна власт, без ограниченията на парламента, с послушно правителство, с превзети институции, с послушни репресивни органи. А, момент, това сме го виждали...
- Само си представете Радев с пълна власт, без ограниченията на парламента, с послушно правителство, с превзети институции, с послушни репресивни органи. А, момент, това го виждаме точно сега...
- Само си представете Трифонов с пълна власт, без ограниченията на парламента, с послушно правителство, с превзети институции, с послушни репресивни органи. А, момент, това щяхме да го видим, но го хванаха точно навреме...
Мило и конструктивно припомням, че предишният референдум на Трифонов беше предимно за мажоритарна система за избор на депутати. А в секундата, в която се направи парламентарната им група, той забрани на всички да имат различно мнение от неговото. Трифонов обяви всички, които имаха различно мнение, за предатели. Толкова за Референдумите на Трифонов.
Жалък инструмент за манипулация и привличане на избиратели, когато се вижда, че хората са разбрали какво представлява поредния манипулатор и славата му залязва.
- Борисов ни губеше времето с нова Конституция.
- Радев ни губи времето с нов договор с кремълския диктатор.
- Трифонов ще ни губи времето направо с нова държава.
Три свята. И трите са ужасно лъжливи. И трите трябва да останат в миналото.
Как пък малко срам нямат...
Идват избори. Моля ви, мислете. Гласувайте за нормално бъдеще. Не за отломките на лъжливото минало.
Спокоен ден!