Напоследък във все повече профили на известните дами от българския шоубизнес наблюдаваме как спортуват с обувките канго джъмпс, забеляза TrafficNews.bg!

Оказва се всъщност, че спортът със специалните обувки е в България повече от 4 години, но като всяко стадо овце и нашето стадо от хайлайф икони се запали, гледайки една от друга с какъв спорт да се захванат.

За незапознатите - Канго джъмпс (Kangoo Jumps) е нов стил в аеробиката у нас, а в чужбина е популярен над 10 години. Практикува се със специални обувки, които имат както тренировъчен, така и рехабилитационен характер.

Обувките за канго джъмпс са с пружини и с тях могат да се правят скокове до 70 см височина и до 2,5 метра дължина.

Преди повече от 20 години са измислени първите обувки за рехабилитация. След това са пуснати обувки за бягане. После обувките навлизат в аеробиката като Kangoo Power, Kangoo Kick & Punch. Сега има Kangoo Dance – вид танцувален стил, Kangoo Power е стандартният канго стил, Kangoo Kick & Punch e като вид тае бо. Има и Kangoo Discovery – за деца.



Галена, Николета Лозанова и Биляна Йотовска са само част от известните, които решиха да спортуват с канго джъмпс! Е не само българките са решили да стягат дупета със специалните обувки  - сестрите Кардашиян също бяха заловени да тренират сред природата, обути с "кенгуровите обувки"!






 

TrafficNews.bg