Не съм подписвал никакви договори. Направиха ме управител на 19 г. Изобщо не знам за какво става въпрос. Това е поредната измишльотина, каза  Николай Банев-син. Преди часове частен съдебен изпълнител, придружен от гардове, влезе в имението на Баневи на ул. "Невена Коканова", за да опише имуществото на семейството във връзка със задължение на "Партнърс комерс" към друга фирма, пише 24 часа.

ЧСИ е в къщата на Банев заради заем на сина муДължимата сума е 15 хил. лева

 

Младият мъж уточни, че не е взимал заем от друга фирма. Той реално дори не изпълнявал никакви функции в дружеството, на което уж се водел управител. После по настояване на Евгения преупълномощил тогавашната юристка на фамилията Мария Гъркова. Близки до семейството обясниха, че младият Николай бил сложен като управител на фирмата "Партнърс Комерс", докато все още бил студент в Англия.

Никой не го питал иска ли, или не. Това е фирмата, която се води собственик на къщата на фамилията в кв. "Бояна". "Практиката на Николай и Евгения Баневи беше такава - да слагат за управители на дружествата свои роднини", казаха приближени до семейството. По настояване на Баневи Николай снимал личната си карта, изпратил копието и бил вписан като управител. След време той получил обаждане от Евгения, която му наредила да преупълномощи Мария Гъркова, която тогава е една от най-приближените до фамилията. Юристката работила за семейството от 2008 г., като първия казус, с който се занимавала бил изключването на Николай Банев от съдружие с Ветко Арабаджиев. Отношенията между Гъркова и Баневи обаче се влошават през 2017 г. В момента тя е един от основните свидетели срещу арестуваното семейство.