Ние не сме мутри, не сме най-големите престъпници, просто се забавлявахме! Никакво задръстване не ни е провокирало, не сме искали да си проправяме път през задръстване. Всичко беше заради еуфорията от празника ни. Не е нормално, но... не е и чак толкова подсъдимо. Не чувствам някаква вина. От много малко направиха много голям проблем.

Това заяви пред репортер на TrafficNews.bg шофьорът, от чиято кола се стреля в центъра на Пловдив.

В неговия автомобил са се возили още трима приятели, които са били част от сватбено шествие. По пътя от църквата към ресторанта, те са възпроизвели няколко изстрела от три газови пистолета.

"Направихме им забележка, защото не бях съгласен с това, което се случва, но въпреки това не ги обвинявам", заяви Илия.

Клипът изтече в социалните мрежи още вчера, а инцидентът е станал на 9 юли.

Тримата приятели остават в ареста след стрелбата от кола в центъра на Пловдив. Срещу тях може да бъде повдигнато обвинение за хулиганство, съобщиха от прокуратурата.

Любителско видео показа как по време на задръстване на улица "Отец Паисий" в града те вадят пистолети от прозорците на колата и започват да стрелят във въздуха. Оказва се, че мъжете всъщност са били на сватба и пътували от църквата към ресторанта.

Газовите пистолети, с които е стреляно, са законни. Два от тях са били закупени в деня на стрелбата. Тримата задържани са се возили в автомобила.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура Пловдив: „Тримата стрелци са се возили в автомобил, с който са се връщали от сватбен ритуал в църква в Пловдив и са отивали към ресторанта.” Имало е четвърти човек, който е управлявал колата. Той обаче отрече да е стрелял и защити приятелите си.

Задържаните са от Пловдив и Стамболийски. Всичките са на 27 години. Извършени са 5 претърсвания. Оръжията са иззети, разпитани са и свидетели.

Адвокатът на шофьора заяви, че момчетата не са били пияни

"Това е детска постъпка", смята Димитър Пенев.

Работещи на улицата коментират обаче, че подобно поведение не е нормално. Прокуратурата ще реши дали на мъжете да бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Предвиденото по закон наказание е затвор до 2 години или пробация.

Още новини четете ТУК