Трима от четиримата задържани са стреляли с пистолета от скандалното видео, записано в центъра на Пловдив, научи TrafficNews.bg. Младежите са общо четирима и са на 27 години. Двамата са пловдивчани, а другите двама - от  Стамболийски. 

Адвокатът на задържаните обясни пред наш репортер, че трима от младите мъже са стреляли с пистолети, но не и шофьорът, който също е арестуван. В същия ден те си купили три газови пистолета, с които са произведени изстрелите. Младежите били на сватба, като си тръгвали от църквата в Стария град, където била венчавката.Видеото е било записано от чужденци, които имали монтирана камера на автомобила си.

Видеото показва как единият от тях изкарва оръжие през прозореца на колата си и стреля във въздуха.

От прокуратурата съобщиха, че на тримата мъже е повдигнато обвинение за хулиганство. Ето и становището на обвинението:

До момента е установено, че на 9 юли 2016 г., около 16,30 часа в гр. Пловдив на ул. „Отец Паисий", Георги С., Цанко М. и Димитър Я. пътували в лек автомобил, марка „Ауди А6", управляван от И.Б. Четиримата присъствали на сватбен ритуал в църква в гр. Пловдив и отивали към ресторанта за тържеството. От свидетелски показания и разпространен в интернет видеоклип е установено, че пътниците в автомобила Георги С., Цанко М. и Димитър Я. са произвели няколко изстрела във въздуха с три газови пистолета, два от които били купени същия ден от магазин в гр. Пловдив. Техните действия са били заснети от неустановено лице и публикувани в интернет. Тримата са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Те не са криминално проявени и не са осъждани. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално следствени действия по случая – разпити на свидетели, извършени са пет претърсвания и др. Разследването по случая продължава.   

Вижте отново скандалното видео със стрелбата посред бял ден:


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg