Служители от Пето РУ издирват крадци, отмъкнали стъклата на лек автомобил фиат в жилищен район "Тракия". Вчера 37-годишният шофьор на колата бил неприятно изненадан, когато видял, че са демонтирани двете обзорни стъкла - предното и задното. С тях са били отмъкнати и залепените стикери за застраховка, технически преглед и годишна винетка.

По данни на пострадалия, кражбата била извършена между петък и понеделник. През това време автомобилът бил паркиран на “Тракия”. Направен е оглед, образувано е досъдебно производство.

Това е поредна кражба на винетен стикер в района през последните седмици. Този път обаче стъклата са били демонтирани, което вероятно ще позволи винетката на пострадалия шофьор да бъде подменена без да му се налага да купува нова.

Както TNS.bg вече разказа, заради законова недомислица пострадалите собственици на коли нямат право да им бъде подменена винетката, ако липсва само част от стъклото им. Така им се налага да си купуват нов винетен стикер. Винетка се подменя само ако е откраднато или счупено цялото предно стъкло на автомобила. 

Още новини четете ТУК

TNS.b