По всичко личи, че шеф Петров няма да остави без коментар новия кулинарен формат MasterChef, който той вече веднъж разкритикува. Топ готвачът вече обяви, че има манипулиране във формата.Оказа се, че темата е заинтригувала доста от приятелите му, заради което той сподели още един коментар на стената си във facebook, пише bliasak.bg.

"Всички знаят, но мълчат, толкова българска черта!!! Мислех да не взимам повече отношение по въпроса "МастерШеф", тъй като не искам да правя реклама на хора, които не познавам, а и доколкото чувам от колеги те не заслужават това, защото са дошли в България с погледа си от високо и с презумцията, че са повече от нас!? Взимам отново отношение, защото се разраства някакъв медиенскандал за "Кулинарна Война" пък и да стане ясно, че нямам нищо против колегите ми, които са "наемници", без да подозират в какво и да кажа, че ни най-малко поставям под съмнение техния професионализъм и отдаденост над това, което работят, най-малкото, че Петър го считам за приятел (надявам се и той), с Андре се познаваме от октомври 1987г. Хотел "Шератон", където бяхме най-малките "напористи" готвачи и си мисля, че взаимните ни симпатии и философии датират от тогава, най-малко се познавам с Виктор, може би от там идват малките разминавания относно погледа ни, но надявам се, не са непроодолими. Въпросите които ме тормозят, е за Театъра, който се разиграва.......", започна поста си шеф Петров.

"ВЪПРОСА МИ Е, ЗАЩО, първо от БТВ, спряха кулинарното шоу "Бон Апети" и свалиха "Шоуто на Звездев"-Видите ли не искали кулинарни шоута в "сериозната" медиа а било и КРИЗА, после леко се съгласиха "без бой" за това, че "Lord of the chef" бил "плагиятстван" от "Топ и МастерШеф" (как се пладиятства едновременно от два формата не разбирам, но нека оставим публиката да реши), взима се решение за да не се влиза в дела с компанията, да се закупят 5 формата на "Мастър Шеф" и да се излъчват по медията, но понеже България е малък и некункурентен пазар се излъчва в Румъния и Гърция (и направо мисля, че 3 там), докато изведнъж приятелският кръг на тези хора не става водещ фактор и в България, тогава изведнъж, медията, която не се интересува от кулинарни шоута и понеже е КРИЗА, дава бюджет (и от Румъния) равен на 10 години за кулинарни шоута!!!!!!! (разбира се, не и на фрилайнерите и участниците българи, там нещата са за семки)????", продължава още топ готвачът.

"Нищо няма да стане в България, но да не забравяме, че междувремено в Румъния започна разследване по тези "игрички" има и арестувани (май случайно-точно бос на медията). Може пък и българската прокуратура накрая да се хване ръка за ръка с румънската!?.. Мислили си те, че затваряйки устата на този който лесно можеше да ги разкунспирира, давайки му едно (талантливо) форматче (той е възрастен вече, не е Хъш), другите ще мълчим като ОВЦЕ! Войната не е Кулинарна господа - не ни пускайте такива ниски топки на мен и колегите ми, те горките въобще не знаят за какво ги ползвате!!! Ааааа и това, че журито носи слушалки и се напътства от редактори :)))) е толкова малко и невзрачно на горния тюрмор!!!", заключва шеф Петров.

TrafficNews.bg