Григор Димитров постигна историческа победа на родна земя и пред родна публика. Димитров подчини Давид Гофен с 2:0 сета във финала на Garantie Koza Sofia Open. Григор донесе вълнуващи емоции на фенове в изминалата седмица, а за това как преживя триумфа един от най-важните хора в живота на първата ни ракета – майката на Григор Димитров, разказa Нова ТВ.

 „Да бъдеш на корта и да гледаш как сина ти играе – това е невероятно. Усещането е, че той играе, и той играе невероятен тенис. Това за мен е най-голямото удоволствие“, разказва Мария и продължава. „Усещането да победи в България е прекрасно. Григор е патриот по душа и сърце, той обича България“.

„За мен гордостта е, че цяла България се радва за Григор и оценява неговите качества. Важен е екипът, семейството и хората около него. Както и цяла България. Те са особено важни“, добавя Мария.

„Вълнуваме се много по време на мачовете, но не трябва да го показваме. Трябва да сме много стабилни, защото малко или много нещата от корта се следят“, добавя още гордата майка на Григор Димитров.