Пловдивският районен съд добави две години към присъдата на Тома Ендрев, който избяга от пловдивския затвор и в продължение на 5 дни се кри от органите на реда. Оставащите му четири години от присъдата за убийство ще бъдат излежани отделно. Като обяснение за бягството си Ендрев посочил като причина, че се страхувал, че в затвора ще бъде бит от други затворници. Той не посочи къде се е крил през петте дни, в които се издирваше.

Ендрев влезе в съдебната зала окован с белезници на ръцете и краката, а петима полицаи го пазят. Районният съд одобри споразумението на избягалия затворника с прокуратурата.

В деня на бягството си - 22 февруари, 32- годишният мъж се отклонил от работата си и отишъл в центъра на града да пие кафе с приятелката си. На Главната бил засечен от служител на затвора, който подал сигнал до ръководството. Веднага след като се прибрал в ТПО "Хеброс", по заповед на началника Грозев, Ендрев бил изпратен в приемната. 

Бил отведен от надзирател от корпуса на затвора, който обаче нарушил наредбата за транспортиране на затворници и го повел без белезници, пеш към централния корпус. По пътя Тома побягнал и се скрил между блоковете. След това в продължение на пет дни се укривал при бивши затворници, докато в неделя сутринта не бе заловен в апартамент на ул. "Хан Телерик". 

След бягството режимът на затворника ще бъде променен и той ще бъде върнат в затвора на строг режим.