Бойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му партньори не му позволиха. Това заяви пред ВВС министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Приходите в България за последните 10 години са се увеличили 3 пъти, допълни тя.

На твърдението, че “Според “Трансперънси интернешънъл” България е най-корумпираната страна сред 27-те страни в ЕС”, Сачева отговаря, че проблемът е всекидневна битка, която се води в момента. 

Централна тема в едно от предаванията на BBC станаха антиправителствените протести и премахването на палатковите лагери, блокирали ключови кръстовища в страната. Кореспондентката на медията и международен редактор в нея Красимира Хендри разказва за причините за протестите у нас – корупцията и злоупотребата с публични средства. Тема на коментар са и записите, в които премиерът Бойко Борисов “говори нецензурно”, конфликта между него и президента Румен Радев, нахлуването в президентството от страна на прокуратурата, снимките на предполагаемото нощно шкафче на премиера.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пък коментира важността на съдебната реформа, върховенството на закона и борбата срещу корупцията.

“Протестите слагат в центъра на политическия дебат тема, която беше забранена от правителството и апарата от проправителствени медии – нуждата от реформа, върховенство на закона и битка срещу корупцията. Преди това тези теми липсваха в публичния дебат и сега всяка партия ще трябва да дефинира своята позиция по тях и най- накрая да се постигне консенсус за сериозна реформа на съдебната система”, казва Иванов, определен като един от лидерите на опозицията в България.