Зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев след представянето на Всеславянска антология на поезията в Централния Военен клуб, предаде агенция „Фокус“. „Това може да има някакъв временен ефект, да се скрие разломът между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго“, обяви той.

Както вече е известно, в медийното пространство първо излезе видео, на което се вижда скандал между служител на НСО и КАТ, след като автомобилът, в който по принцип се вози Десислава Радева бе засечен в нарушение на столичен булевард, а след това стана и пътен инцидент с участието на ескорта на самия президент.

„Има леко ПТП с екскортиращ автомобил от моята охрана. Екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО“, обясни държавният глава. „Може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше как съпругата ми „шпори“ мерцедес на НСО като някакъв автоджигит из булевардите на София.

Спомняте си и режисурата в Харманли, която целеше да изкара баща ми автохулиган. Да добавим и последните случаи“, коментира Румен Радев. „Винаги в тези ситуации се пуска някакво видео в мрежите, от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация, или от случаен свидетел с интересно минало“, посочи той.

„Мобилизират се министри, да се хвърлят по студията. Нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези супер продукции“, каза още Румен Радев.