Разследващият журналист на Trafficnews и GlasNews Тина Ивайлова спечели наградата на Българския пациентски форум в категорията за най-добър разследващ материал. За 12-та поредна година Федерация Български пациентски форум връчи годишните награди "Даниела Сеизова - в името на живота". Наградата е за разследването "Как лекарства без рецепта могат да те пратят в ареста?", което Тина Ивайлова прави заедно с колегите си от екипа - Кристиян Милчев и Мирослав Димов. 

През 2021 година TrafficNews  започна кампания за промяна в наредбата и преразглеждане на  използването на полевите Драг чекове 3000. Медията ни представи редица случаи на граждани, които изгубиха работата си, достойнството и книжките си след положителни проби за дрога на пътя. Впоследствие кръвните им проби се оказаха отрицателни.  Освен че крайният резултат опровергава първоначалните тестове, се оказва че доказването на това дали водачът е употребил или не наркотични вещества, отнема между един и половина и три месеца. Междувременно шофьорът е без книжка. Не са редки случаите, когато положителният полеви тест става причина за "обиск в условията на неотложност" на водача. Впоследствие, ако пробата му се окаже отрицателна, гражданинът губи още месец заради процедурата по връщане на свидетелството. 

Впоследствие, ако пробата му се окаже отрицателна, гражданинът губи още месец заради процедурата по връщане на свидетелството. Законът не предвижда компенсация за пострадалите водачи. Граждани и юристи смятат, че това тези практики са злоупотреба с правата ни. 

Разследването на Тина Ивайлова показа не само лични истории на част от потърпевшите, но и мнението на редица експерти, които посочиха противоречията в законодателната уредба. 

На практика десетки водачи са заложници на въпросната уредба. Надяваме се законодателят в лицето на новия парламент, да направи необходимите промени в законите и наредбите, които да предотвратят случаите, описани в разслеванията на медията ни.