Двама от спасителите, които извадиха четирите коли, пометени от приливната вълна на пътя Бургас – Созопол, разказаха преживяното от тях в деня на последния потоп.
Николай Кирилов и Николай Градев споделиха, че когато пристигнали в наводнения район на Ясна поляна оттам не можело да се мине изобщо. Цяла река буквално минавала през пътя.
Двамата не са видели, кога автомобилите са били пометени от пътя. Когато се озовали на мястото колите вече били в дерето. Оттам се чували викове за помощ.
Те разказаха, че спасителната акция била започната от други двама млади мъже, които извадили и приспособили електрически кабел, за да извадят давещите се хора. Те са влезли първи във водата.
Откъм Бургас пък пристигнали пожарникари, които спасявали хора от другата страна на водната маса.
Въпреки че са предложени за награда от кмета на Бургас, Николай Кирилов и Николай Градев не се смятат за герои, защото не са успели да спасят всички. Трима души загинаха при наводнението.
Община Бургас съобщи, че търси кои са неизвестните двама спасители. Кметът Димитър Николов ги призовава да се свържат с Общината, защото им дължи благодарност и добрият граждански пример не трябва да остане анонимен. Те могат да влязат в контакт с Община Бургас чрез съобщение до електронна поща: media@burgas.bg

TrafficNews.bg