„Иван Тотев прави невъзможното, той е сериозен човек!” - така защити кмета министърът на културата Вежди Рашидов при днешното си посещение в Пловдив, където инспектира ремонта на театъра.

Той „дръпна” похвалното слово, запитан дали министерството е дало вече официален отговор на Община Пловдив за статута на съборения тютюнев склад на ул.”Одрин” №8. Министър Рашидов каза на пловдивската журналистическа гилдия, че чете много вестници, щом задава такива въпроси. После продължи с изтъкване на доблестта на градоначалника да застава пред медии и общественост при всеки проблем без да се крие. Оправда го, че не може да стои на Националния празник и да варди собствениците на паметници на културата да не ги бутат.

Вежди Рашидов категорично отрече вината за казуса да е на НИНКН.

„По веригата някъде нещо се е скъсало. Някой чиновник не си е свършил добре работата. Стават грешки. Ето аз подписвам на ден по 500 документа, кмета и той сигурно. Той също милее, гледам го как се гърчи и ще ви моля малко да го съжалите, защото обществото е възбудено,” каза Вежди Рашидов.

Накрая заяви, че ще бъде откровен и извади главния архитект на Пловдив Румен Русев в редицата на виновните. „Цяла България знае, че сградата е паметник на културата, той не знае! Обаче трябва да е мъжкар. Отговорните хора като работят много, може и да сбъркат,” отсече Рашидов.

Припомняме, че кметът Иван Тотев категорично отрече грешката да е на арх. Русев и лично заяви, че ще му набие канчето ако тръгне да подава оставка. Докато министър Рашидов изтъкваше вината на гл. архитект, кметът Тотев мълчеше.

Днес съм подписал официална заповед от МК за възстановяване на сградата, обяви още Вежди Рашидов.    

Още новини вижте ТУК

TNS.bg