Живеем в 21 век, в Европа, споделяме европейските ценности / или поне така твърдим, за да можем да се възползваме от еврофондовете и да пътуваме без визи/, тревожим се за животните в Австралия и за бъдещето на Близкия изток, след екзекуцията на генерал Солеймани.  Къде обаче свършва съпричастността и започва лицемерието?  Реакцията на хората на две новини от седмицата – едната щастлива, а другата доста мрачна  показва, че голяма част от българите бъркат не само мястото, но и времето в което живеят. 

Едната новина бе тази за появата на първото бебе за 2020  година, което се роди в пловдивска болница. Обикновено подобни новини предизвикват вълна от положителни реакции, поздравления, лайкове , сърчица и прочее емоции и емотикони.  Но не и тази.  Малкият Райчо, който се появи в първите минути на годината, акумулира толкова омраза, че превърната в енергия, тя можеше да осигури електричеството на държавата за цяла година.  Под интервюто на майката – 20 годишна жена от ромски произход, която току що е родила първото си дете,  се изляха реки от злоба и жлъч.

Поредния циганин който ще изхранваме докато порасне и почне да краде!

Поредното циганче, на което ние ще му плащаме помощите, тока, водата и тн. Не усещате ли как българите ставаме все по-малко, а мангалите все повече. Не ми се мисли след 20 години какво ще е положението...

Разбира се, че ще е циганка и разбира се, че ще се казва Анка. Хитлер да дойде на власт! 

Потенциален айдук. Райчо....мангала още от сега ще е на хранилка от държавата.

Райчо се оказа причината за изчезването на нацията, за  демографския срив, за  бедността, за престъпността, за лошото здравеопазване, за източването на социалната система и пр.  С цялото си „нахалство” майка му  заяви пред камерите, че се надява на малкия да му върви в училище и да завърши средното си образование.  Още по-дразнещ се оказа факта, че тя не е на 13 години, говори правилен български език и иска същите неща за детето си, като десетки други майки по света.

Малцина се осмелиха да я защитят.

Бебето си е бебе на 2020. Защо да се настройваме срещу циганите. Проблема не е при тях а е в управлението на държавата ни. Европейските ценности към които се стремим водят до такива резултати.Българките не раждат или имигрират или раждат по едно . Държавата си е виновна и най вече политиките довели до това състояние раждаемостта. Но така е и в Европа” пише читателка. И веднага е опровергана от поредния расист:

„Убаво си пишем, ама мангалската сган се умножава, като главите на ламята. Това е такава долна измет, тоя етнос, цигански , че нямам думи. И тия, уж българи, дето ги защитавате, ще видим, като ви оберат, изнасилят вас или децата ви и ви убият. Тогава да видим още ли ще са ви мили тия паразити. Толкова години интеграция и в какво се интегрираха? Хубаво, че повечето нормални българи знаят, че на циганинът нищо не трябва да се дава.”

Един ден Райчо ще порасне и ще се сблъска очи в очи с цялата тази омраза. Патриот за него ще е мръсна дума, защото ще я свързва с хората, които са изляли кофи помия по него и майка му.  Трудно ще се почувства и българин, предвид оказаният му прием.

Другата жертва на „толерантното” ни общество се оказа 32- годишна жена, изнасилена от холандец, чието име се свързва с десетки сексуални престъпления из цяла Европа.  Жената е била пребита жестоко, а мъжът, известен с прозвището „Валиумния изнасилвач”, се гаврил с нея, а след това я изхвърлил на улицата.  Би трябвало поне в този случай общественото мнение да е на страната на жертвата. Би трябвало, но не е. Все пак живеем в държава, в която всеки трети мъж живее с убеждението, че „жените си го търсят непрекъснато”.  В случая младата жена, която по същото време е било в доста нестабилно  емоционално състояние,  е проявила неблагоразумие да отиде в жилището на холандеца.  И това нейно действие се превръща не само в индулгенция за насилника, но й я заклеймява като „курва” , „пачавра”, „глупава” , „повърхностна” и пр.  Т.е фактът , че  се е доверила на някого , му дава безпрекословно право да я смачка от бой /след инцидента жената е приета в болница със сериозни травми/  и да я насилва.  Очевидно според битуващите представи  и насложените сексуални стереотипи,  жената, влизайки в чужд дом автоматично губи всички свои права и се превръща в сексробиня, която е длъжна да изпълнява желанията  на домакина.

За всеки случай пак поглеждам календара. Продължава да е 2020- та. Живеем в Европа, а не в Саудитска Арабия. Отварям фейсбук  - плеймейтката Джулиана Гани също е родила. Засипват я с лайкове и сърца.  Виждам дежурните емотикони със сълзи под снимките на пепелищата в Австралия и малките коали, които пият вода. Част от медиите изпреварват събитията и твърдят, че Третата световна вече е започнала.  Всичко е наред, в България съм.