Доволни сме от присъствието на протеста, защото времето лошо, а и пътищата бяха блокирани от полицията по незнайни причини. Това каза пред БТВ протестиращ в пряко включване от Благоевград в предаването "Лице в лице".

И утре ще сме тук. Ще продължим, докато не се понаучат и не намалят цените и данъците, защото вече имам чувството, че данък и на въздуха ще сложат. Ние тук поне сме близо до Гърция – ще ходим да дишаме гръцкия въздух, заяви мъжът.

Друг протестиращ, който уточни, че работи като шофьор на линейка в Петрич, също заяви, че недоволства срещу високите цени и ниските доходи у нас.

Бил съм емигрант в Италия и Испания – там заплатите са от 3000 евро нагоре, а тук вземам 550 лева. И да ме уволнят, няма да ми вземат ръцете. Човек, който си е стягал куфарите веднъж, няма проблем да ги стегне пак, подчерта протестиращият.

До този момент протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред, съобщават от МВР. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

Полицейски служители в цялата страна са ангажирани в опазването на обществения ред и сигурността във връзка с обявените протестни действия. От началото им в днешния ден са засечени няколко нарушения.

В района на гр. Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е шофирал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на лек автомобил е отведен в Пето районно управление. Той е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Нарушителят е задържан.

Дрифтър „запали“ гумите на голфа си пред парламента, полицията го арестува ВИДЕОМъжът направи зрелищните маневри пред площада,на който се провежда протеста