На вчерашния християнски празник Сирни Заговезни столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска прошка във Facebook.

"В забързания ритъм на дните невинаги съм успявала да предвидя всички последици и да видя всяко нещо, което е трябвало да бъде направено. Бог ми е свидетел, че зад всеки проект, който реализираме, стоят обичта към града ни и желанието София да се променя и да става все по-добра за живеене".

Дали й простиха софиянци? Коментарите под молбата й са двуполюсни.

Един от най-категоричните отговори под поста й в социалната мрежа идва от Борис Бонев, част от екипа на "Спаси София". Това е неправителствената организация, която в продължение на години критикува управлението на Фандъкова и неведнъж е искала оставката й. 

В същия тон е и коментарът на карикатуриста Христо Комарницки, който редовно осмива Фандъкова във вестник "Прас Прес". 

Изглежда, че колкото софиянци дадоха прошката си на столичния кмет, толкова и я отказаха.

 

В един от коментарите потребител на мрежата я пита и дали е поискала прошка от хората, които се спънаха в ограничителите по ул. "Граф Игнатиев". Днес още един възрастен гражданим пострада, защото се е спънал в гранитните геометрични фигури, по-известни като "перките по Графа". Те би трябвало да осигуряват безопасното преминаване на пешеходците по дългата улица, като ги разделя от трамвайното трасе. 

Втори случай: Дядо пострада при сблъсък с Това е поредния случай, при който минувач се спъва в ограничителите

Жена е с травма на главата, след като се спъна в ограничителите на Гранитните блокове предизвикаха множество противоречиви реакции

Кола се сблъска с Шофьорът е профучал по софийската улица в 01:50 ч.