"Прокуратурата не работи избирателно. От тези, които са против прокуратурата и искат оставката на главния прокурор, до този момент не съм чула смислени мотиви." Това заяви говорителят на Прокурорската колегия на ВСС Калина Чапкънова пред БНТ. Тя коментира и присъдите на атентаторите от Сарафово, които преди няколко дни бяха осъдени на доживотен затвор без право на замяна. Преди да бъде избрана за член на ВСС, Чапкънова бе наблюдаващ прокурор именно по това дело. 

Според нея наказанията са справедливи и съответстват на деянието. 

"По тези дела има по-голяма публичност, което донякъде действително дава отпечатък в самото разследване, но не може да се говори за различна процедура", каза още тя. "Обръща се внимание на всеки вид дело, без оглед на това чий обществен интерес е засегнат", категорична бе Чапкънов.

Във връзка с единствената кандидатура на Евгени Иванов за член на ВСС от квотата на прокуратурата, ть заяви, че издигането на единствена кандидатура е напълно в съответствие със законовите изисквания. "Всеки колега може да предложи друг колега, стига той да е съгласен. Не се касае за формална процедура", каза още тя.