Посочили сме в договора с ВКС точно какво ще снимаме. Цялата информация е подадена към тях, преди да подпишат договора. Това заяви в ефира на Нова телевизия Пламен Митев - продуцентът на скандалното видео, заснето в Съдебна палата в София. 

Той потвърди, че в договора е посочено, че стопанинът на храма на Темида не може да се меси нито по време, нито след заснемането на видеото. Екипът бил допуснат в съда при засилени мерки за сигурност. По думите му, през цялото време служител на ВКС е следял стриктно процеса по заснемането. 

"Спазили сме всички норми и сме оставили помещението във вида, в който ни е дадено", заяви Митев. 

Припомняме, че скандалът се разрази преди около две седмици и стана повод ВСС да определи нов стопанин на Съдебна палата. Така председателят на ВКС Лозан Панов вече няма да има правомощия да сключва договори и да стопанисва обекта, който е и паметник на културата. 

Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че ВСС ще следи стриктно какво се заснема в Съдебната палата.

От ВКС пък обявиха, че продуцентът на клипа трябва да плати допълнително 2 500 лева за неспазване на договора.

„Предварително бяхме заявили 2 локации и те ни бяха одобрени. Сумата, която сме платили за тях, е ясно упомената в договора. Тази неустойка е абсолютно неоснователна“, категоричен е Митев.

Отстраниха Лозан Панов! Няма да е шеф на Съдебната палатаСкандалният клип с голи жени и деца с оръжия сложи край на стопанисването