Спелеологът Петър Христов, който се удави на 30 юни в река Искър край Мездра, ще бъде погребан утре. Опелото е в събота, 7 юли, от 11:00 часа в Гробищния парк в столичния квартал ”Бакърена фабрика", съобщиха в социалната мрежа негови близки.

Междувременно от Съюза на Бащите в България, чийто съосновател и заместник-председател е Петър Христов, публикуваха в социалната мрежа видеоклип в памет на своя приятел, пише medianews.bg.

Той вярваше, че човек може много. Търсеше усмивки в лицата на хората. Всеки ден предизвикваше себе си. Учеше на морал и добро. Пазеше хората, иронизираше себе си. Възхваляваше семейството си. Бащинството поставяше над всичко.

"Ще ви разкажа една история за човек, поставящ хората на пиедестал за сметка на егото си. За един българин, живеещ с идеята, че всички сме добри и просто трябва да се покаже добрият пример. За един човек, който ценеше природата и се опитваше да припомня всеки ден за красотата на България. Този човек носеше толкова много топлина в сърцето, която се разкриваше с усмивката му. Един баща, борещ се в името на семейството си. Петър Христов никога не се отказваше, защото знаеше, че всеки успех е изпълнен с много пот и труд. Пепи помогна на много хора с действията и съветите си! Почивай в мир, приятелю!”, написаха във Фейсбук от Съюза на Бащите в България.