Президентът Радев: Вярвам, че имаме силите и куража да се справим с всички предизвикателства

Президентът отправи традиционно новогодишно обръщение

България
01.01.2020 00:18 937 6
Президентът Радев: Вярвам, че имаме силите и куража да се справим с всички предизвикателства

„Новогодишните празници отново ни събират. Сгряват ни с топлината на дома и на близките хора. Изпълват ни с надежда за здраве и щастие. Както в новогодишната баница има късмет за всеки от семейството, така и в обществото ни трябва да има грижа и място за всички – за възрастните и самотните. За хилядите българи, които днес се борят с недоимъка. И най-вече за децата на България, защото невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Именно те ще свържат днес българите, обединени от любовта към родината и надеждата за по-добро бъдеще”, това заяви в Новогодишното си обръщение президентът Румен Радев.

„Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават. Решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно. Парите ни се харчат безотговорно. Непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден”, каза още той.

„Но нека не забравяме, че сме народ със славна история, който и в най-тежки изпитания е намирал пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал срещу грабителството, неправдата и безчестието. Вярвам, че имаме силите и куража де се справим с предизвикателствата и днес”, заяви Радев.

„Народ, който е бил сред водещите в културното развитие на Европа и пример за изграждане на просветена държавност, не може днес да се задоволява с плахи амбиции и последни места в европейските класации. Нашето общество ще преуспява, когато обединим усилия в името на достойнството и благоденствието на българския народ. Когато на почит са образованието, науката и културата, а талантът, трудолюбието и почтеността са водеща обществена ценност. Когато осъзнаем своята сила и отговорност. Имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото”, каза президентът.

„Скъпи сънародници, секунди ни делят от новата 2020 година! Нека я посрещнем с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето. Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще искат да остават и ще се гордеят. И преди да отправим благопожелания, нека вдигайки чашите, благодарим на всички наши близки и приятели за подкрепата, за доверието и обичта. Да благодарим и на тези, които в празничната нощ са на работното място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници, пръснати по всички краища на света. Нека новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом. Да ни е честита новата 2020 година”, завърши Румен Радев.

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
6 Коментара
Сортирай по
коментар

президента имаше шанс докато беше летец 12:58, 04.01.2020

Да избие оная паплач в НС с една авиобомба. Щеше да влезе в историята. Щеше да има народни празненства. Сега е късно

Oтговора0
коментар

Територията на Чугуните 10:17, 03.01.2020

Вярвай си, та еа в ушанката умрела хахаха, нито силите имат, нито волята, останаха само гламави чугуни, мошеници и крадци и мангали.

Oтговора0
коментар

korleone 11:11, 02.01.2020

Погледнато реално,продължаваме да сме в будна клинична кома,което само по себе си говори,че нищо,никой не е направил за народа си...г-н Президент как Ви звучи това определение ,което е направено от чуждестранни наблюдатели,че в България мафията си има държава !!! Гледаме по телевизията,че избират новия председател на компи,а той през това време получава поздравления изразяващо се в приятелско ръкостискане от капо де тути капи...и ние чакаме резултати...нито един осъден политик,а те са безброй...за какви сили говорим,за какви резултати ...алооо президента !!!

Oтговора0
коментар

Нищо ново ! 00:41, 01.01.2020

Намери начин да плюе за пореден път за да се хареса на любимата си БСП !

Oтговора2
коментар

истини

Кое плюе само истини.. В Перник вода нямат тея си поръчват самолет, ебаси приоритетите

коментар

Някой

Плюе ли, по скоро окуражава народа да се борят за всичко. Заспалият народ трябва да се събуди за да живее по добре. Демокрацията е протести за всичко, което не е наред.

коментар

Радвам 01:02, 01.01.2020

Радвам се че имаме такъв президент. Представям се колко смешно щеше да е да слушаме Цачева на нова година

Oтговора1
коментар

радост за каскета непоръбен

тая мурзилка продажна ли ти е президента хахаха, наистина българина е много просто парче, те го шибат, той ги слага на портрет в хола

коментар

Дим 08:28, 01.01.2020

Глупак лайнометов

Oтговора1
коментар

ех, димчо

Гербер лайногълтов

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина