Президентът Румен Радев коментира пред журналисти двете водещи теми днес. За машинното гласуване той смята, че не машините са виновни, а ниската ефективност на изборната администрация и че този тип гласуване може да бъде отменено само когато българската изборна администрация постигне такъв нисък процент на недействителни бюлетини като други европейски държави.

По сделката за F-16 Румен Радев не е ентусиазиран от параметрите на договора и обръща внимание, че правителството е длъжно да осигури техническата поддръжка и оперативните способности на новите самолети.

Очаквам да има много прагматичен подход към този проект, изтъкна той. Държавният глава заяви, че правителството е длъжно да осигури оперативните способности и техническата поддръжка на този самолет, така както те са били разработени в Министерство на отбраната, приети от Министерски съвет и утвърдени от Народното събрание, подчерта Румен Радев.

Към момента има чувствително разминаване с тези параметри, поясни той и припомни, че проектът за модернизация на военновъздушните сили се влачи повече от 15 години.