Не мога да тълкувам всичко, изречено от г-н Борсов, защото, за разлика от неговата, моята фантазия има някакъв предел. Така отговори президентът Румен Радев на твърденията на министър-председателя, че го следи с дрон. Държавният глава сподели, че може да управлява дрон, но нито потвърди, нито отрече дали в момента притежава такъв. 

Той изтъкна, че още вчера се е свързал с ръководството на НСО, за да се изчистят всички възможни рискове за безопасността му. Според него най-притеснителната от всички снимки, за които се твърди, че са от дома на премиера, е тази, на която Борисов е заснет в съня си, тъй като подобно посегателство върху личното пространство говори за риск за неговата безопасност.

"Въпросът е само един – дали това еа манипулация, или истина и дали записът е истински", изтъкна държавният глава. От изявлението му пред журналисти, стана ясно, че той изключва вероятността служител на НСО да стои зад скандалните кадри. 

"Те са професионалисти с висок морал, готвени да защитават пазените лица, не да ги дискредитират. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости, той носи отговорност за тях. Всякакви сценарии са възможни", заяви той.

Вчерашният брифинг на ГЕРБ Радев определи като опит да се осмее назрелия скандал. 

"Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за правителството е г-н Борисов - с нещата, които говори и своето поведение. Никога не съм изразявал желание на служебен кабинет и никога не съм казвал "свиреп" … "любопитен" - да, но не и свиреп", категоричен бе той. 

 

Премиерът: Президентът Радев ме следи с дронИскат да убият флагмана, а в засада чакат президента, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов. ДПС действат отзад, коментира Борисов