По време на коронавируса, тъй като не сме изпадали през годините в реална беда или война, сега ни сполетя беда. И понеже се справихме с нея, а в България най-гадното и неприятно нещо за опозицията е да се справиш, те не знаят какво да кажат и пощуряват. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира интерконектора България-Гърция при селата Орлово и Мандра.

Той изтъкна, че само преди няколко седмици в Китай и държавите от Западна Европа са умирали хиляди хора на ден. Според него това се дължи на забавената реакция на управляващите срещу надвисналата заплаха. 

"Решил съм да не бъда скромен. Имате рядък шанс да управляваме ние. Защото ако управляваше колегата Радев, щеше да управлява, както го го правеха Путин и Борис Джонсън. Тогава щяха да умират хора, както умираха от Щатите до Великобритания - хиляди, десетки хиляди заразени на ден", каза той.

Премиерът сподели, че държавата е успяла да организира доставката на маски и облекла в тежки условия, както и да реагира навреме на всяко огнище на короновируса. 

Той коментира и предстоящото отваряне на детските градини. Най-вероятно това ще се случи в дните около 24 май. Постепенно ще се отворят и останалите обекти, при спазване на противоепидемичните мерки. 

"Искахме още вчера да отворим моловете, те пожелаха да е в понеделник", сподели Борисов. 

По време на инспекцията Борисов не пестеше коментарите си по адрес на опозицията.

"Важното е, Теменужке, че съревнованието е тук, на наша територия. И това, за което им е много мъчно на опозицията – че този проект нямаше да стане, ако не бяхме ние. 5 вида газ могат да дойдат тук. Това ще остане в историята", обърна се той към министърът на енергетиката по време на пътуването.