Пожарникар разплака Италия с писмо, което постави в ковчега на загиналата 10-годишна Джулия. Последното сбогом било написано от Андреа, който моли детенцето да прости на него и на колегите му, че не успели да стигнат навреме до нея и да я извадят жива изпод развалините.

“Когато се върна в моя дом в Акуила, ще зная, че на небето има един ангел, който ме гледа и всяка нощ ти ще бъдеш моята искряща звезда! Обичам те, въпреки че така и нямахме възможност да се запознаем”, гласи посланието до малката Джулия. 10-годишната Джулия Риналдо спаси по-малката си сестричка Джорджия, като легнала върху нея и така я предпазила от отломките, но самата тя загинала, разказва Би Би Си, цитирана от 24 часа. Дечицата бяха извадени, след като прекарали 16 ч под разрушените сгради в Пескара дел Тронто.

Пожарникарят Андреа поставил писмото си в малкия бял ковчег, който стоеше редом до останалите 34 по време на погребението в събота. Броят на загиналите при опустошителните трусове в Централна Италия нарасна на 291 души, а ранените са близо 380. Най-младата жертва е 5-месечно бебе, а най-възрастната – на 93 г.

Районът все още е разтърсван от вторични трусове. Нито един оцелял не е открит от сряда вечерта. Неделните приходи от държавните музеи в Италия ще бъдат дадени за възстановителните работи. Кметът на Аматриче заяви, че иска да възстанови своя град и да върне предишното му великолепие.

Министърът на културата Дарио Франческини призова италианците да посетят в неделя музеите и археологическите обекти в знак на солидарност с жертвите. Службата за гражданска защита в Италия е събрала за трите дни след земетресението над 6 млн. евро от есемеси.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg