26-годишният моторист Станислав Станев, който пострада преди дни в среднощното меле до Четвъртък пазара, е в много тежко състояние. Приятели на младия пловдивчанин организират кампания в негова подкрепа, тъй като предстои той да бъде подложен на редица животоспасяващи операции, а сумата за тях е непосилна за семейството му.

Както TrafficNews.bg съобщи, Станислав е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с черепно-мозъчна травма, с множество наранявания в областта на лицето и счупени лицеви кости. Има счупени и 9 или 10 ребра, като и 7-ми гръден прешлен. Засегнати са белите дробове.

След жестокия инцидент от УМБАЛ „Свети Георги” съобщиха, че мотористът е на механична вентилация в критично състояние и му предстоят две операции след стабилизирането му.

Оказва се, че състоянието на Станислав е изключително тежко и момчето има нужда от финансова помощ за редицата медицински интервенции, на които предстои да бъде подложен.

Във фейсбук се разпространява призивът на приятелите му:

"След тежък пътен инцидент, нашият приятел Станислав се нуждае от редица сериозни операции. Нека се обединим и заедно да помогнем на семейството му. Всяка помощ е от значение!".

Близките на момчето благодарят на всички, които желаят здравето на Станислав. Те вече разполагат с нужните средства, а дарителската сметка е закрита. 

Припомняме, че в късните часове на 15 септември, при забранена маневра на бул. „6 септември” в Пловдив, автомобил "Мерцедес" удря моторист, който се е движил в посока Площад "Съединение". Водачът на колата е извършвал обратен завой при двойна непрекъсната маркировка и е засякъл мотора, в следствие на което шофьорът му изхвърчал и паднал на асфалта.

 

TrafficNews.bg