Пловдивчанка изгуби цял ден заради неволи с паркирания си автомобил на улица „Кукуш” в район „Южен”, сигнализира ни потърпевшата. Причината обаче не е поради това, че тя е спряла неправилно, а пречела на друг автомобил, който се е качил върху пешеходните площи.  Оказало се, жената е запушила въпросния автомобил и той не може да излезе.  

Най-странното в цялата случка е начинът, по който жената е разбрала, че е препречила пътя на нахалника. На съпруга й се обадили от IV-то районно и му наредили колата да бъде преместена, тъй като пречила на друг автомобил.

Съпругът на пловдивчанка й се обадил, за да й предаде указанията от униформените. Тя била изключително озадачена, тъй като винаги паркирала според правилата, а още по-странното е, че автомобилът й е бил паркиран на територията на район „Южен”, който е обслужван от I - во РУ.

Когато отишла на място видяла паркирана хонда, а до нея младеж, който е я чакал, за да излезе от тротоарното място.  Тя научила, че момчето е полицейски син и е използвал познанствата си в IV-то районно, за да получи съдействие.

„Буквално тичах няколко километра, за да отида и да преместя колата, след това нареждане на полицаите. Не съм видяла, че той е спрял там автомобила си, все пак е вход на жилищен блок. Аз бяха паркирала на пътното платно напълно според правилата. Но поради дърветата и другите автомобили, той не могъл да излезе. Отиде ми целият ден. Бяха силно афектирана и отидох до I РУ, за да попитам защо ми се обаждат от IV-то районно и защо нарушителят не е санкциониран, след като полицията знае, че колата е спряна неправилно”, пише жената.

От там са й отговорили, че ако се е била обадила на тях те са щели да го санкционират. Телефонът, от който се обадили на съпруга й пък бил на дежурната в IV РУ.

„Явно от 2017 година 4-РПУ отговаря за целият град и могат да притесняват всеки и по всяко време, за да раздават команди и да се застъпват за НАРУШИТЕЛИТЕ. Откога полицията адвокатства на нарушители? Аз ако бях спряла по този начин и се обадя на полицията дали нямаше да ме глобят първо?”, пита нашата читателка.

Да се надяваме, че пловдивчанката ще получи отговор, а може би и извинение, след вътрешна проверка. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg