Нено Димов бързо ще подаде оставка, след като вече е задържан. Но смятам, че това няма да намали социалното напрежение и перничани пак ще дойдат в София. Това притеснява правителството – проблемът е социален и много остър. Това коментира политологът Мария Пиргова в предаването "Още от деня" по БНТ.

5 града и 99 села са на воден режим и въпросът кой управлява водите става остър политически проблем. Днес управляващите започват с превантивни мерки срещу вота на недоверие. Тези мерки са закъснели, но все пак изпреварват вота", коментира още тя.  "Бъркотията не е само от оставката на Нено Димов. Трябва да има някаква административна пирамида на отговорност – в момента не се знае например кой е собственик на българските язовири. Проблемът е в мнозинството, в правителството, проблемът е политически, допълни Пиргова.

Щях да отговоря, че оставка на Нено Димов ще има, ако не бяха обстоятелствата, че ВМРО е най-стабилният партньор. Неслучайно премиерът казва, че ще има коалиционни разговори. На второ място предстои вот на недоверие и на Борисов му е много трудно да оваканти постовете и да сложи нови хора, коментира и политологът Димитър Ганев. "Ако кризата с Перник беше изолирано събитие, оставки щеше да има още тази седмица, но се очертава кризата да продължи и ако Борисов оголи тези два поста, инструментът оставка няма да върши работа. Не мисля, че министър-председателят иска да фаворизира един министър спрямо друг. Той по-скоро си дава сметка, че оставките ще бъдат социален отдушник, но водната криза ще продължи до март-април и не е ясно кой ще излезе да каже какви мерки ще се вземат”, допълни политологът.

Задържаха министър Нено ДимовПо-рано днес той бе отведен за разпит в спецпрокуратурата