„Екстремните селфита водят до смърт и осакатявания за цял живот”. Това заяви пред TrafficNews.bg д-р Красимир Янев от Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги”.

Според него опасната мода набира все по-голяма популярност сред младежите. 

На пловдивската гара Филипово тази седмица стана втория инцидент за последните 9 месеца. 

12-годишният Гюлхан Юсеинов с двама свои приятели тръгнали след училище от Калековец към Пловдив. Когато минават покрай гара Филипово, решават да си направят снимка за спомен върху една от влаковите композиции. Той се покатерил и изправил върху покрива на вагон. Тогава се образувала волтова дъга.

„Когато го е ударила, то се е запалило момчето. Единият от приятелите му отишъл да търси някой за помощ, а другия се обадил на линейката да дойдат и да го вземат”, разказа братът на момчето Идриз Юсеинов, който живее в село Динк.

пострада след опит за екстремно селфи на пловдивската гара Филипово, е с трета степен изгаряне. Термичните травми покриват 60% от тялото на младежа.

„Състоянието му вече е стабилно и животът му е вън от опасност, но от понеделник започват серия от операции”, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги”.

Добрата новина е, че не са засегнати жизнено важни вътрешни органи.

През февруари тази година 14-годишният Добрин Добрев също бе ударен от ток с високо напрежение, докато си правел селфи върху влак на гара Филипово.

"За да се изфукат във фейсбук, рискуват живота си", казва пловдивчанка от "Кършиака". 

На пловдивската гара Филипово липсват охранители, а достъпът до спрелите композиции е лесен. Това е причината за зачестилите случаи на пострадали ученици след опити за селфи върху влак.

„Поне един двама полицаи трябва да има. На Централна гара защо има, а тук няма, затова се катерят младежите и стават инциденти", разказа пред TrafficNews.bg човек, който работи в района. 

Какво разказват още близките на момчето и мнението на лекари - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

TrafficNews.bg