Медицинска сестра от Пловдив се свърза с редакцията на TrafficNews.bg, за да публикува своята гледна точка за случващото се в Ковид отделението. Припомняме, че преди седмица пловдивчанката Илияна Захариева разказа за последните мигове на баща си, настанен в болницата 80-годишния Захари Захариев, който е на хемодиализа. 
 
В разказа си тя поставя акцент върху хората с хронични заболявания, които от една страна са най-застрашени от коронавируса, а от друга за жертва на пандемията в борбата с хроничното им състояние. Още тогава наш репортер отправи официално запитване до ръководството на болницата. 
 
 
Публикуваме и гледната точка на Полина Пенкова:
 
Имаше настанен пациент,които освен Ковид диагнозата провеждаше и три пъти седмично хемодиализа. Ще спомена само за последният път, когато на пациента бе извършена такава.
 
Преди процедурата хемодиализа пациентът бе закаран в хирургичният блок на УМБАЛ "Св.Георги" за скенер,като му бе осигурен чист коридор, носачи и придружаващ лекар с болнична линейка.Близките му също са придружили линейката. След направения скенер болният е върнат за хемодиализа,която се извършва на първи етаж на първи блок на Инфекциозна клиника.Същият е бил свален от носачи и настанен за извършване на хемодиализата,която приключи към 19 часа/започната към16 ч./. По телефона е уведомена сестрата от втори етаж на същият първи блок и тя съответно се обажда в спешен кабинет за подсигуряване на носачи...
 
От там и отговарят, че такива не могат да бъдат изпратени, защото имали пациент, който кърви и трябва да се чака. Сестрата предава дежурството на нощната си колежка към 19 ч. и преди да си тръгне чува, че на външната врата се звъни. Колежката и отива да провери и след малко се чуват викове и караници след което дежурната нощна сестра се връща разплакана и казва,че шофьора  придружаващ лекарката от хемодиализа се е развикал да си прибира пациента, че трябва да си тръгват. Тя се обадила отново за носачи в спешен кабинет, но такива не били подсигурени.
 
В района на Инфекциозна болница се подвизава един мъж, който активно се включва за помощ на пациентите в трите блока на болницата. Ползват го всички,като момче за всичко /искам да поясня,че той не е санитар, нито е назначен на работа в УМБАЛ "Св.Георги". Тъй като е бездомен, му е дадена една стаичка, където да се подслонява и се припетава от благодарноста на пациентите и съжаленията на санитарките за храна/.
Същият твърди,че той е довел носачите и пациента е бил качен на вторият етаж късно към 24.30 вечерта.
На сутринта той почива.
 
Сестра Пенкова заяви още, че болницата не е "лазарет за починали", според думите на опечалената дъщеря и призова всички да отидат да поработят в Ковид отделенията. 
 
Припомняме, че от ръководството на УМБАЛ „Св. Георги” излязоха с позиция след публикацията на Илияна Захариева във Фесйбук след смъртта на баща й. От ръководството на болницата заявиха, че лекарите са направили всичко по силите си, за да спасят баща й. Въпреки това ще се направи проверка на цялата хронология на разказа й. От лечебното заведение излязоха и с апел към медиите.