Добротата може да се види навсякъде, особено в студените зимни дни. Млади момчета, служители на бензиностанция се смилиха към бездомно куче и го прибраха на топло в магазина. Снимка на Панчо, както се казва животинчето, обиколи социалните мрежи и се превърна в пример за човешко отношение към животните , които нямат стопани, които да се грижат за тях.

Студените нощи се превръщат в мор за всичко живо. Така и с нашият герой зъзнещ навън. Постъпката на момчета може би са спасили кучето от сигурна смърт.

Подобен благороден жест направиха й колегите им в София. Бензиностанция на Ломско шосе също отвори вратите си за бездомно куче. Служителите дори постлаха пътечката пред входните врати, за да може четириногото да полегне.

Голяма част от хората гледат с пренебрежение към уличните животни. Природозащитници показват кадри от някои от приютите в България, в които животните оцеляват при чудовищни условия.

Приютът във варненското село Каменар  са на открито и буквално са заринати от сняг. По този начин животинките дори не могат да избягат от смъртта си в снега. Храна и вода също нямат.

Надяваме се повече хора да последват примерът на служителите в бензиностанцията на булевард „Източен” и да стоплят бездомна и самотна душа.

В същото време добрият пример може да се види и не далеч от България. В южната ни съседка- Турция, собствениците на молове отвориха вратите си за уличните кучета и ги пуснаха да нощуват вътре.

По улиците също има поставени временни къщички от картон за кучета и котки.

Снимка на Nelly Marinowa.