Проблемът с нелегалните мигранти, които се опитват да преминат българската граница, продължава да е налице. Той тревожи не само нашите управници, но и ръководителите на всички европейски държави. И докато те взимат решения, че на "Балканския път" трябва да бъде затворен, това на практика не става - каналджиите търсят начини да прекарат все повече и повече хора през страната ни, защото от това изкарват огромни суми.

Потърпевши обаче са жителите на европейските държави и най-вече хората у нас, които постоянно се сблъскват с новини за това каква е бройката новозадържани бежанци от Близкия изток. Тревогите от бежанската вълна и възможен атентат на територията на страната не са малки и се търсят различни начини за справяне с проблема.

Една възможност е охрана на границата и чрез дронове. Пловдивчани обаче са скептични по въпроса.

"По-спокоен ще съм, ако има повече хора на границата, не повече дронове", коментира един от посетителите на Международния технически панаир, където дроновете тази година са хит. Според него обаче безпилотните апарати биха били едно добро допълнение към охраната на страната ни.

"В Полша от години ги ползват, за да охраняват железниците си", коментира друг жител на града.

А възможност безпилотни летателни апарати да се ползват за охрана има. Като такъв може да се използва и българския дрон, представен на Панаира. Чрез поставянето на специална термокамера, той може да засича хора и денем, и нощем.

Вижте мненията на пловдивчани в следващия ВИДЕО РЕПОРТАЖ:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg