„Допреди седем години Пловдив бе забравен, средностатистически град, с ниско самочувствие и ниски доходи. Сега градът е номер едно в развитието на индустрията и привличането на инвестиции”, това каза президентът Росен Плевнелиев  по време на конференцията за производствени инвестиции “Doing Business in Bulgaria: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал”, който се провежда в града под тепетата.

Държавният глава акцентира и върху факта, че България е третата държава в света по развитие на аутсорсинг компаниите, а Пловдив е водещ у нас в този сектор.

„Пловдив е градът, който обединява миналото и бъдещето. Град пионер в аутсорсинга. В момента 50% от офис сградите клас „А”  се намират именно тук. За последните години Пловдив се трансформира във водещ град за инвестиции. Град с амбиции, който уверено гледа напред”, допълни президентът.

„За последните години сме привлекли около 4 милиарда инвестиции. 50% от бюджета на града е от индустрията, която с високи темпове се развива в Пловдив и областта”, каза Иван Тотев при откриването на форума.

В зала „Пловдив“ на „Гранд Хотел Пловдив“ за двудневния форум се очакват 400 гости. Инвеститори от България, Европейския съюз, Китай, Израел и Турция, финансови институции, консултанти и юридически кантори ще обсъдят предимствата за правене на бизнес у нас; ще дискутират какво трябва да се подобри в средата, така че да се създадат повече индустриални зони в България, които да привличат компании и да създават работни места.

Основни теми в програмата:

Какво стои зад успеха на Пловдив: добрите примери за тези, които поглеждат към страната като инвестиционна дестинация

Икономически преглед на региона. Къде е България на регионалната инвестиционна карта.

Голямото предизвикателство - човешкият капитал. Как да намерим, образоваме и запазим служителите си. Идеи за сътрудничество между държавата и частния сектор

Изгряващите звезди: Четири града, мотивирани да повторят успеха на Пловдив. Среща с кметовете, които ще представят интересни възможности за инвеститорите.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg