Столичният кмет опроверга информацията на вестник "Сега", че отстъства публична информация за Джи Пи Груп - всичко било напълно достъпно.

Йорданка Фандъкова обясни, че лично е отворила профила на купувача и е извлякля цялата налична информация. Тя обяви твърденията като поредната фалшива новина.

Фандъкова отказа да коментира цените, тъй като не е възложител, но обяви, че има цена за доставка и монтаж на класическа пейка. Сумата е в размер на 1 292 лв.

"Да, има една цена - доставка и монтаж на пейки и кашпи от лят камък по архитектурен дизайн" - това са кашпите и пейки, които всички видяхте на пл. Гарибалди - 8926 лв. за целия елемент", коментира Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че ще направи проверка. Има известна разлика в двете оферти на Джи Пи и ПСТ, но не е сериозна, посочи тя.

В отговор на въпрос на TrafficNews, кметът отговори, че се надява градските мебели, които виждаме в централната градска част да са тези, които са спечелили в тръжната процедура. Надзорът ще направи своите проверки, допълни тя.

Не успя да каже и колко струват големите, малките перки, монтажа, демонтажа и новите колчета, "защото не е ценовик", но ще се погрижи информацията да стигне до медиите.