В Пазарджик, градът който пръв въведе забраната на религиозни облекла и аксесоари, покриващи лицето и пречещи на идентификацията на човек, вече има и първият санкциониран по новата наредба. Днес служители на полицейския участък в квартал „Изток" са съставили акт за установено нарушение съгласно новоприетите текстове от Наредбата за обществения ред в Община-Пазарджик, съобщиха от ОД на МВР - Пазарджик.

Около 11.30 ч. на кръстовище в махалата униформени от автопатрул засякли жена, покрита с хиджаб. От лицето й се виждали само очите. Тя била уведомена от полицаите, че нарушава закона, при извършената проверка, станало ясно, че жената не носи в себе си и документи за самоличност.

Тя е отведена в сградата на полицейския участък, където е установено, че е 30-годишна жителка на квартала. Съставени са и два акта за установяване на административни нарушения съгласно Наредбата за обществения ред в Община-Пазарджик и Закона за българските лични документи. В едномесечен срок се очаква да бъдат определени размерите на санкциите, на които подлежи нарушителката.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg