Рухваща стена заплаши живота на един от пожарникарите, докато мъжът изпълнявал дълга си борейки пламъците, предаде репортер на TrafficNews.bg

Сградите на складовете са ерозирали, а фактът, че са изградени от множество дървени гредореди ги прави изключително уязвими за лумналите искри. В следствие на огъня падат греди и цели стени. Пожарникарите се опитват да навлязат максимално в периметъра на пламъците, но разпадащите се сгради представляват пряка опасност за живота им.

Огънят, който се разрази, на улица "Иван Вазов" в Пловдив, обхвана над 5 сгради, сред които тютюневи складове и залата на спортенклуб. 

Междувременно на място е пристигнал и главния комисар Никола Николов

Огнеборците увеличиха периметъра за сигурност и отцепиха 4 улици в района на Тютюневия град. Не се допускат пешеходци и коли. Към момента има над 7 екипа на пожарникари на мястото.

Огънят е тръгнал от покривните конструкции на складовете, научи TrafficNews.bg. По първоначални данни се е запалил жълтият склад на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Екзарх Йосиф". От там огънят е засегнал и съседните сгради. Все още има опасност пламъците да обгърнат и фитнесклуб „Тотал спорт”, изгорял е покривът на едната съблекалня на спортната зала, но огнеборците правят всичко възможно да избегнат по-сериозни щети.

Четете повече информация за нестихващия пожар, тук.

Десетки читатели ни изпратиха кадри от пушека, загрижени, че дълго време не личи огънят да бъде овлдян. TrafficNews.bg благодари на всички тях за изразената активна гражданската позиция!

TrafficNews.bg