Неуспелият кандидат-кмет адв. Костов с иск към TrafficNews по-дълъг от предизборната му програма

Юристът иска 15 000 лв. компенсация за преживените терзания след публикациите за нарушенията на мерцедеса му

Пловдив
11.11.2019 19:30 4249 21
Неуспелият кандидат-кмет адв. Костов с иск към TrafficNews по-дълъг от предизборната му програма

Кандидатът за кмет на Пловдив на Демократична България адв. Атанас Костов изпълни едно от предизборните си обещания. След като преди изборите на 27 октомври TrafficNews публикува текстове за две поредни пътни нарушения, в които бе засечен автомобилът на Костов, юристът заплаши, че ако текстовете не бъдат свалени, ще съди редакцията. Само 4 дни, след като приключи с участието си в изборната надпревара, Костов е внесъл в Районен съд искова молба срещу дружеството - издател на сайта. 

В жалбата си, адвокатът ни обвинява в няколко "смъртни гряха". Първият е, че "неправомерно е бил следен, фотографиран, филмиран и пр. без негово изрично съгласие". В подкрепа на твърденията си посочва публикациите, в които неговият автомобил, марка мерцедес, е бил заснет паркиран в нарушение. Според него заснемането на колата му представлява "следене, което цели да ми покаже, че съм наблюдаван през цялото време, включително пред личния ми дом". Според г-н Костов, с оповестяването на извършените нарушения журналистите на TrafficNews са накърнили конституционното му право на личен живот. От жалбата не става ясно как е стигнал до извода, че издателят и журналистите на TrafficNews са го следили и фотографирали, този въпрос вероятно ще бъде обект на изследване в съдебна зала. 

Следва обвинение в клевета адв. Костов смята, че в статиите са разпространени клеветнически и лъжливи твърдения, които са имали за цел да опетнят името му като кандидат за кмет на Пловдив, тъй като и двата случая, когато автомобилът му бил паркиран в нарушение, не го е управлял той, а ...съпругата му. За което имал и документи. Не е ясно какви, но можем да предположим, че семейството има пътна книжка, в която стриктно отбелязва кой и кога шофира колата и колко кирометра изминава. 

Третото обвинение, че е нарушена презумпцията на невиновност, тъй като пишейки за второто нарушение, ние не сме отчели факта, че все още не е наказан за първото. 

Четвъртото  нарушение е, че непревомерно са публикувани негови лични данни, по- конкретно регистрационният номер на мерцедеса му. Той счита, че при отразяване на събитието не е било необходимо да бъдат публикувани снимките на личния му автомобил и на регистрационния му номер, тъй като той би могъл да бъде идентифициран по тях. 

Като компенсация за всички тези прегрешения, адв. Костов иска нелошата сума от 15 000 лева, които да компенсират "психическия тормоз", на който е бил подложен. Твърди, че публикациите са провокирали "негативни емоции като притеснение, ,напрежение, усещане, че е следен". Това се отразило на комуникацията му с клиентите, тъй като бил стресиран и объркан и не бил способен да отговаря обективно на зададените му въпроси". От жалбата става ясно, че оповестените нарушения са станали причина за преждивременния крах на политическата кариера на адв. Костов, тъй като името му и кандидатурата му са били опетнени. Текстовете на пътните нарушения са разрушили и имиджа му на висококвалифициран юрист, граден с години, смята Костов. 

Предвид положения труд от адв. Костов за изготвянето на жалбата, /която впрочем е доста по- обемна от предизборната му програма/  издадателите на TrafficNews са готови на споразумение. Те са готови да платят компенсация в размер на два талона за Синя зона, тъй като целите на наказанието са както индивидуална, така и генерална превенция. 

Александър Апостолов, издател на TrafficNews

Двойният аршин на адв. Костов или трябва ли да мълчим за нарушенията на кандидатите за власт преди избори?Днес юристът бе глобен от КАТ за непревилно паркиране

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
21 Коментара
Сортирай по
коментар

Съдията ви 22:07, 11.12.2019

Трафик, човекът ви е завел иск, граждански иск, не жалба! Консултирайте се с юристи има разлика, голяма е, почти колкото искът, който ще отнесете:)

Oтговора0
коментар

иванов 09:58, 22.11.2019

Тази нескопосана персона може ли да напише цифрата 15 000.... Сигурно той е от богопомазаните ....

Oтговора0
коментар

снайпер 10:13, 14.11.2019

какъв самодоволен мазньо!!!!!!!!!!!!!!! той си е направил смтката няма да е общинар но ще цака с искове е те това е адвокат........и от въздуха да печели......

Oтговора0
коментар

Костова 15:00, 14.11.2019

Малко са ви! Чудите се какви глупости да пишете! Вместо да работите за обществото вие му вредите с вашите Жълтини

Oтговора0
коментар

ГерБСП 14:31, 13.11.2019

Дойде ред за разплата! Вие сте едни от говорячите на глупости и сега хоп в съда, за да си платите!

Oтговора0
коментар

гербавогергавите васали в града опраскват и поглъщат всичко, което не е от тях 07:48, 12.11.2019

Ясно е, че са те снимали, трафика са стари милиционери, методите им са гербаво-ченгелопитешки

Oтговора0
коментар

ало Враца ?!? 12:03, 12.11.2019

тоя световно неизвестен адвокат и още куп такива разни там веселини александрови и данита каназиреви се чудят как да станат известни.... Даже последната днеска на живо нарежда като орисница?! те я нямат за нищо тя акъл дава! Ало трафика на тоя му трябват точно 15 000 да си плати не плащаните с години осигуровки???!!! Дай те му ги де .................. Тоя ако знае като тия двете дето ги изписах къде е входа на съда та на???!!! за какъв морал за какъв престиж реве като вувузела???????????????!!!!!!!!!!!!

Oтговора0
коментар

голем смех авакатино!!!! 12:18, 12.11.2019

този мазняр как му отива да го наричаш с удоволствие Пинокио!!!! е га ти общинаря е га ти кмета дето щеше да бъде??? реве тука за къв да е !!!абе ей кви права какви щети....да се видиш че за нищо не ставаш сега даже си направи уникален показ направо разрез на собствената простотия и семпласт....да са ти честити последователите в листата и те същите като тебе.................. хората са казали вола рие на гърба му пада има и друго кой каквото прави за себе си го прави......... честито ти собственоръчно излята на главата помия....................... как човек сам може да се орезили и то не за първи път.................

Oтговора0
коментар

Насенце 13:58, 12.11.2019

И двете му паркирания бяха много нагли и заслужаващи внимание. А сега се държи като жена. Не е мъжкар, не е пичага господин Костов. Не за кмет, а даже за чеп за каца за зеле вероятно не става.

Oтговора0
коментар

... 15:12, 12.11.2019

От цялата там галимация за едно е прав, че с това политическата му кариера изгърмя!

Oтговора0
коментар

ьяуае 16:53, 12.11.2019

Като общинар трябва да дава пример не тъпи акъли...жалка история.. обявява фалит с тоя акъл на мишка...боже какви същества населяват земята...вместо да покаже морал и правилно поведение някакви циркаджийско адвокатски номерца...е да де ама не става...свърши тя...едно време беше

Oтговора0
коментар

Хитър Петър 20:33, 12.11.2019

С тази статия ускът срещу вас ще стане 30 бона! Наистина сте малоумни! Трафик, време е да си платите за простотиите, които изляхте срещу ДБ по време на изборите! Погледнете малко съдебната практика, Костов ще ви скъса шортите!

Oтговора1
коментар

ДБ

Махайте го от листи и членства тоя смешник,че иначе си правите харакири с тоя смешльо,ДБ!Ма то и последователите ви такива..явно накъсо дава платката...

коментар

Густуу 21:28, 12.11.2019

Трафик, сега ще се плаща сметката! Баси кефа! Нека, нека, така ще знаете следващия път!

Oтговора0
коментар

напушен 20:12, 11.11.2019

Това сериозно ли е или е удар под кръста към образованите избиратели на ДБ?

Oтговора0
коментар

.... 20:27, 11.11.2019

Няма нужда от злобни статии. Съдът ще отсъди и ако сте невинни - ок , а ако сте виновни за нещо от гореизброените неща, ще си платите като попове.

Oтговора0
коментар

Наско Жалкото 20:34, 11.11.2019

Този е абсолютен жалкар. За какви лични данни говори,като той лично публикува в интернет снимки с колата на онези младежи,с които е имал някакъв спор. Те май ще се окажат прави,че той непрекъснато е спирал пред тяхните гаражи и целенасочено се заяжда с тях. Следя с интерес

Oтговора0
коментар

Тенденциозно действахте 20:53, 11.11.2019

Много ясно. Ченгетата да плащат, те са богати

Oтговора0
коментар

емииии......... 21:57, 11.11.2019

Като свършат парите, идват исковете---------жалка работа! Като не иска да го щипят, да не се хваща на хорото!

Oтговора0
коментар

Стресиран 21:58, 11.11.2019

И ние сме стресирани като видим кола на КАТ да ни снима с камера и без да се усетим вдигаме скороста и не снимат с превишена.... После ставаме и ние под психически тормоз, изпитваме напрежение дали ще може да си платим глобата, ще ни останат ли пари след плащането, с които да се нахраним или ще гладуваме до края на месеца. След такава глоба започваме да се оглеждаме да не ни следят с друга камера за скорост от КАТ.

Oтговора0
коментар

Адвокат 22:08, 11.11.2019

Тоя е супер жалък, направо ме е срам, че има такива колеги..

Oтговора0
коментар

simpatizant DB 23:44, 11.11.2019

ti ped..che smotano e.a maikata na imidja na partiqta!vmesto da izleznesh publichno i da kajesh izvinqvaite,shte si platq globite...shte poema otgovornost,primera koito davam ne e dobyr,ti kopele jensko si trygnal pari da vadish ot greshkite si.dano klient da ne ti vyrje veche ksto te razbraha kakyv si!smotan pe.al!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина