Председателят на Сдружението на сираците Слави Михайлов изпрати до редакцията ни свое открито писмо до Цвета Караянчева, провокирано от едно на пръв поглед радостно събитие - рождения ден на председателката на Народното събрание. Показността на това събитие обаче е подразнила израсналия по домове Михайлов, който не може да се примири с отрупания от цветя кабинет на Караянчева, от една страна, и едва оцеляващите в България хора - от друга.

Предлагаме ви коментара на варналията, както и обръщението му към Цвета Караянчева - с незначителни редакторски промени:

За рождения си ден Председателката на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева получи цветя от къде ли не! Буквално кабинетът й е заринат от скъпи букети, които струват поне близо 5000 лева! Да, хората са я поздравили и са направили жест за рождения ден! Но не можеше ли като човек г-жа Караянчева да призове хората вместо букети да дарят средства, които да дари на болно дете? По този начин щеше да дари живот на някое дете! А сега обсипаният кабинет с цветя ще седи няколко дни, ще увяхнат и до там! Не съм партийно обвързан и не заемам страна, но когато нещата са видни, няма как да премълча!

Уважаема госпожо Караянчева,

Моля Ви вземете пример от колежката си г-жа Корнелия Нинова, която за рождения си ден съвсем скоро събра пари и ги дари за националните отбори на България по математика и информатика. Тоест с този жест направи едно добро за хора, които имат нужда да се развиват. Дори помня, че председателите на парламентарните групи я поздравиха и дариха пари за каузата на г-жа Нинова. От Парламентарната група на ГЕРБ лично г-н Цветан Цветанов й връчи 5000 лева за каузата! Е, не можеше ли и Вие, г-жо Караянчева да направите същото?

На фона на много скитащи, просещи хора, болни деца Вие да се хвалите с отрупания кабинет с цветя!?! Не го приемам за нормално това! Вие сте общественик и с подобна постъпка като тази карате хората да не Ви харесват. Що за лицемерие е да правите това и предизборно да обикаляте и казвате на хората колко Ви е грижа за тях?

Нямам думи, потресен съм! Писна ми да бъда лъган и да вярвам на очевидното Ви лицемерие! За да не излезе, че говоря празни приказки, публикувам снимки от рождения ден на г-жа Корнелия Нинова и г-жа Цвета Караянчева! Нека хората сами да видят и да преценят!

Аз нямам думи! Потресен съм е меко казано! Самозабравихте се вече, наистина!