36 650 лв, погрешно попаднали в личната му банкова сметка, върна обратно експертът по охраната в Югоизточното държавно предприятие – Сливен Юсеин Шакиров.

Работещият от две десетилетия като горски сливналия останал изумен когато след като на 28 февруари изтеглил 400 лв от банкомат вместо на нула, сметката му се оказала препълнена.

"Това са поне 40 месечни заплати, просто не повярвах, дори в началото реших, че някой пробва да ме подкупи. Имал съм много случаи, когато хващаме разни разбойници да ми предлагат пари, за да си затворим очите. Само преди няколко месеца в местността "Топчията" спипахме едни бракониери с високи постове, блокирахме им 200 000 лева гаранция. Реших, че някой от тях пробва да ми затвори устата…", споделя той пред "Монитор".

Още първия работен ден след празниците Шакиров отишъл в сливенския банков клон и настоял да му обяснят как тази сума е дошла при него. Местната шефка също изразила недоумението си, по думите й подобна грешка е немислима.

"Видях че жена с фамилията като моята ги е наредила на мъж със същата фамилия. Предполагам че са майка и син или съпруга и съпруг. Как обаче са приведени в моята сметка – никой не казва. От банката помолиха да не казвам името й , да си замълча и за името на банката-наредител. Не ги искам тия пари, толкова години работя за името си, няма да тръгна да се излагам. Тъжното е , че разговарях поне с десетина души на важни постове, от тях повечето взеха да ми дават акъл как да ги прибера хилядарките. Един дори каза, че ако делим по равно лично той щял да ме защити в съда…", уточни Шакиров.

Горски с 36 бона от банката. 9 от 10 го посъветвали: Не ги връщай!Юсеин Шакиров научил за постъплението от SMS, днес ще ходи до ги връща

В социалните мрежи мъжът написа: "Щом искаме да живеем в бяла държава и да сме по богати, то тогава трябва да си променим мисленето, манталитета и най вече да действаме адекватно, като истински Българи! Нека върнем България от времената на нашите деди от Велика България!".

Десетки написаха ласкави отзиви за постъпката му, а той им отвърна: "Мистерията е пълна и дори очаквам да кажат, че са за прикриване на престъпление, защото вече един път ни пробваха със 5-хиляди евро и то доказани, но ние не ги вземахме, по точно ги предадохме на Окръжна Прокуратура, но Съдията на първа инстанция прие, че това не е подкуп, а били пари за откуп, ЛУДА РАБОТА!!!".

Други пък го хулят за върнатите пари и го наричат: Горският – Горкият!

Юсеин Шакиров. Снимка: Facebook