Кореспондентът на Новините на Нова телевизия от Русе Наталия Йорданова е била нападната във входа на блока, в който живее. Това съобщи самата тя чрез профила си във фейсбук. Ето какво разказва репортерката: 

“Снощи бях нападната и удряна в гръб по главата. Това стана във входа, в който живея. Справих се някак с лудата непозната...Последва цялата стандартна процедура-бърза помощ,полиция, съдебен лекар. Цели 22 часа след инцидента тя не можеше да бъде открита. Направих свое разследване, насочих полицията и мисля,че най-после я отведоха до място за преглед.Там е за изследвания..
Това което ми случи ми показа,че съм БЕЗПОМОЩНА, не физически. Лудите живеят сред нас и могат да нападнат всеки, дори и пред собствения му дом и никой не може да се защити. Д-р Матева се бори със системата от години. Тя, също като мен, смята, че хората, които са опасни за околните, трябва да бъдат настанени постоянно в здравно заведение. Системата, а и Хелзинкския комитет, не допускат това.
Аз отказвам да заобикалям лудата като я видя пред блока или във входа./Такъв съвет получих...../ Отказвам да се страхувам да сляза сама до магазина. Отказвам да се страхувам да изляза късно вечер. Отказвам да заменя високите си токчета с кецове, за да мога да избягам. Отказвам да се съглася, че няма начин да спрем хората с неконтролирани психични проблеми да ни заплашват.
Пиша този пост не за съчувствие. Искам идеи, мнения и подкрепа. Искам да дръпна всички лостове, чрез които такъв терор да бъде преустановен.....”