Нагли крадци посегнаха на здравето на млад мъж от Пловдив, но и се изплюха на сърцата на множество други пловдивчани, решили да му помогнат. Как? Като отмъкнаха две кутии с дарения. В тях са се събирали средства за 23-годишния Николай от Пловдив, който страда от левкимия.

Едната кутия е била открадната от магазин Кауфланд на "Брезовско шосе". Кражбата е извършена от момиче. Друга кутия е била отмъкната от заведение за бързо хранене до стадион "Христо Ботев". Там крадците са били две момчета.

Близките на Ники са започнали да проверяват всички кутии. Те предупреждават хората да не дават дарения на никого на ръка, а да пускат пари само в кутиите. Предупреждение има и за търговците, където има кутии за дарения - те не бива да ги предават на никого, освен роднините.

Още 100 хиляди лева са нужни за лечението на младия пловдивчанин. Голяма част от сумата, която е необходима, вече е събрана, но за тези 100 хиляди лева семейството разчита точно на кутиите за дарения, разказаха приятели на момчето.

И докато едни хора проявяват доброто и показват колко състрадателен може да е българина, други се подиграват - не само с добрите сърца на благодетелите, но и с тежкото положение, в което момчето е изпаднало.

Всеки, който иска да помогне, може да подкрепи пловдивчанина в борбата с болестта като изпрати SMS с текст NIKI на номер 17 777.

Още новини четете ТУК

TNS.bg