Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде! Така отговори ген. Мутафчийски на журналистическо запитване относно студентските бригади в САЩ, подготовката за които обикновено започва в първите месеци на годината. 

Както вече съобщихме, според последните данни около 100 000 души в Щатите са заразени с КОВИД-19. По време на тазсутрешния брифинг стана ясно, че болните в България са 313, като има и нов смъртен случай - на възрастен пациент от Пирогов. 

Общо 200 са пациентите само в София, като сред тях има 13 медицински лица и двама полицаи. 

Над 7 400 легла в България са подготвени за пациенти с коронавирус. Над 1470 от тях са реанимационни, като има и осигурен персонал. 

"На базата на тези цифри изготвяме заявките за защитни облекла за персонала. Вече имаме много болници, в които има болни с коронавирус. Няма да има разкарване на пациенти, те остават в болницата, изолират се. Но болниците трябва да продължават да работят, защото болните не са само от коронавирус", изтъкна Мутафчийски. Според него въведените към момента мерки за временно затваряне на болничните заведения за дезинфекция при установен случай, работят ефективно. 

37 нови случая на коронавирус в България, четвърти пациент починаДва от случаите са в Пловдив