Той е на 36 години. Роден е в София. Съвременният бард е завършил е НАТФИЗ, но не е актьор. Иван Анастасов твори музика и пише текстове за песни от дете. Напът е да завърши първия си самостоятелен албум. Нямал е шанса да бъде продуциран досега, но не се отчайва. Смята, че някой ден и това ще стане.

Песните на Иван Анастасов  може да чуете в Yоutube. В някои от тях участват известни актьори,, като Асен Блатчеки и Яна Маринова. Музикантът разказва, че преди шест години двамата откликнали на молбата да участват в ниско бюджетен клип, при това безвъзмездно. Така авторската песен „Анатомия на света“ бързо набира популярност. Следват още авторски парчета и клипове.

Младият мъж не е известен в музикалните среди в България. Тези, които го познават, знаят, че работи като аниматор и  пее в клубове. Преди няколко години разбрал, че може да радва влюбени със серенади. Така серенадите се превръщат в негова професия.  За пръв път негов познат го наел да изненада приятелката си. Последвали още такива поръчки. 

За 2020г. Иван си пожела здраве и любов, и да сбъдне мечтата си да пее на голяма сцена в страната ни.

Вижте видеото: