След като по-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков заради трагедията с автобуса край Своге, при която загинаха 17 души, те ги подадоха. В този момент тримата дават изявления пред журналисти.

Валентин Радев: "Очевидно министерствата не са били в състояние да предотвратят такава трагедия. Това време, вече пети ден, ни трябваше, за да предадем всичко на следствието и прокуратурата. Премиерът ни каза стига толкова, това е денят, донесете оставките".

"Ние сме хора с морал и затова понасяме и тази отговорност. Нашата основна цел е справедливостта максимално бързо да дойде на дневен ред. Ние съдействаме и ще съдействаме оттук нататък, за да може следствието да приключи. Още в неделя декларирахме готовност след срещата в Министерски съвет да подадем нашите оставки – като ангажимент морален и като отговорност", заяви на брифинга в Министерския съвет министър министърът на регионалното развитие Николай Нанков..

Валентин Радев: "Аз мотиви не съм писал – няма какво да убеждаваме премиера. Има много други, които са виновни за това, което се случи. Това просто преля чашата. Ние сме лицата на министерството, ние подаваме оставка."

Министър Ивайло Московски не присъства на брифинга, защото е в болнични.