„Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми, които са участвали пряко или косвено, да получат заслуженото”, категорична e майката на загиналия Тоско Александра Бозаджийска.

Момчето беше убито от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в Солун. Смъртта на българина е в следствие на побой и прегазване от минаваща кола.

Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест. Тази седмица прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството.

Оказа се, че шофьорката, която е прегазила младежа не е била случайно на мястото и е обвинена в умишлено убийство.

"Искам всеки път, когато се сеща за случилото се, тя да вижда лицето на сина ми", заяви още майката на Тоско. 

Какво казаха още родителите на Тоско - вижте във видеото: 

„Има повдигнати по седем обвинения на още петима души от нападателите. Обвинени са за тежки телесни повреди, едро хулиганство и притежание на оръжие”, каза бащата на загиналия Тоско - Георги Бозаджийски. 

След 4-часово заседание в Солун, шофьорката е била оставена в ареста.

„На шофьорката, която прегази сина ми, обвинението за непредумишлено убийство й е снето и е повдигнато такова за умишлено убийство”, допълни още той.

Близки и приятели на Тоско Бозаджийски снощи положиха цветя и запалиха свещи в негова памет пред клубния стадион Христо Ботев в Пловдив. По този начин те почетоха  паметта на младежа и показаха, че няма да бъде забравен.

България прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния пловдивчанин. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът беше прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.